x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Catedrala Mântuirii Neamului, sfințită de Centenarul Unirii

Catedrala Mântuirii Neamului, sfințită de Centenarul Unirii

02 Mai 2016   •   22:35
Catedrala Mântuirii Neamului, sfințită de Centenarul Unirii

Patriarhul Daniel a dezvăluit, în mesajul de Paște din acest an, data aleasă pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Biserica Ortodoxă Română dorește ca evenimentul să aibă loc exact în ziua în care vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 Decembrie 2018.

La finalul Pastoralei la Învierea Domnului, Preafericitul a spus: „În mod deosebit, mulţumim tuturor celor care au sprijinit până acum şi celor care vor sprijini, prin cuvânt şi faptă, moral şi financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului (ajunsă la 70% din volumul cantităţilor de lucrări), pentru ca aceasta să poată fi sfinţită la 1 Decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent. Această catedrală este în acelaşi timp o necesitate practică şi un simbol al credinţei, libertăţii şi demnităţii poporului român”. Consilierul patriarhal care supraveghează lucrările anunța anul trecut că, în 2017, catedrala va fi gata „la roşu”. Următoarele obiective, după inaugurarea catedralei, vor fi realizarea unei parcări subterane şi amenajarea unei pieţe pietonale, în apropiere.

Anul trecut, când lucrările erau realizate în proporţie de 60%, investiţia ajunsese la 46 milioane de euro. Catedrala este proiectată să reziste la cutremure de 8,5 grade Richter.

×