x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAZ SCANDALOS la Maternitatea Ploieşti. O gravidă refuzată la internare a născut în taxi. Bebeluşul a murit

CAZ SCANDALOS la Maternitatea Ploieşti. O gravidă refuzată la internare a născut în taxi. Bebeluşul a murit

01 Noi 2014   •   14:30
CAZ SCANDALOS la Maternitatea Ploieşti. O gravidă refuzată la internare a născut în taxi. Bebeluşul a murit
Sursa foto: observatorulph.ro

Tragedie pentru o familie din judeţul Prahova. O femeie a născut într-un taxi, după ce un medic de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Ploieşti a refuzat s-o interneze, trimițând-o la București. Din nefericire, date fiind condiţiile, copilul a decedat la naştere, scrie observatorulph.ro. Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de malpraxis.

Miercuri, 15 octombrie 2014, o femeie gravidă a fost adusă din Câmpina, cu ambulanţa, la Maternitatea din Ploieşti. Gravida a ajuns în jurul orelor 14.00 şi a fost supusă imediat unor investigaţii medicale. Avea 32 de săptămâni de sarcină şi acuza dureri. I s-a făcut o ecografie şi i s-au administrat medicamente pentru a atenua durerea, scriu jurnaliștii de la observatorulph.ro.

Medicul specialist Raluca Vasiloiu i-a recomandat gravidei să meargă la Bucureşti şi să nască acolo. Nu a internat pacienta şi nici nu a chemat o ambulanţă pentru a transporta femeia, după cum impun protocoalele.

În lipsa altor opţiuni, femeia a chemat un taxi şi a plecat spre Bucureşti, în jurul orelor 15.00, însoţită de alte două femei, rude de-ale sale. În jurul orelor 15.45, în zona localităţii Ciolpani, s-a declanşat travaliul şi femeia, ajutată de rudele sale, a născut în maşină. Din nefericire au fost complicaţii la naştere şi copilul a decedat. Medicii care au sosit la faţa locului nu au putut face nimic, decât să transporte pacienta şi copilul decedat la maternitatea CF 2 din Bucureşti. A fost sesizat şi Ministerul Sănătăţii care a declanşat o anchetă la Maternitatea din Ploieşti.


×