x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce amenzi riscă şoferii care circulă fără anvelopele de iarnă

Ce amenzi riscă şoferii care circulă fără anvelopele de iarnă

26 Noi 2013   •   10:31
Ce amenzi riscă şoferii care circulă fără anvelopele de iarnă

Iarna se instalează în toată ţara, potrivit meteorologilor, iar şoferii care nu au apucat să-şi monteze ANVELOPE DE IARNĂ fac cozi la service-urile auto. Conducătorii auto ale căror maşini nu sunt echipate corespunzător pe timp de iarnă riscă amenzi usturătoare.

Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii în următoarea perioadă, precum şi precipitaţi sub formă de ninsoare, iar şoferii care pleacă la drum trebuie să ştie că dacă nu au maşinile echipale corespunzător sunt pasibili de sancţiuni aspre.

Citeşte şi Vezi HARTA drumurilor cu RISC de ÎNZĂPEZIRE


Atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă, şoferii trebuie să fie echipaţi corespunzător. Poliţiştii nu au dreptul să amendeze şoferii care circulă în lunile de iarnă fără anvelope corespunzătoare, în cazul în care carosabilul este uscat.

CITEŞTE ŞI: ANVELOPE DE IARNĂ: Când şi cu ce cauciucuri trebuie să îţi echipezi maşina. GHIDUL ŞOFERULUI

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu ANVELOPE DE IARNĂ în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă NU este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului.

Află ce amenzi riscă şoferii care circulă fără anvelope de iarnă pe RomâniaTV.NET.

×
Subiecte în articol: anvelope de iarna riscuri zăpadă