x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce să NU faci când joci într-un cazinou online

Ce să NU faci când joci într-un cazinou online

05 Dec 2017   •   12:59
Ce să NU faci când joci într-un cazinou online

Recenta explozie a cazinourilor online a venit cu bunele și cu relele ei, făcând jocurile clasice de cazinou accesibile marelui public după ani, decenii și chiar secole în care această distracție era accesibilă unei categorii selecte de clienți, doar celor care își permiteau să călătorească până la un cazinou live și aveau resursele financiare să-și permită jocul la mizele oferite de acestea.

Astăzi oricine are vârsta legală poate deschide în două minute o masă de ruletă sau blackjack, ori un slot, de pe propriul computer (sau, mai nou, de pe telefon) având astfel acces imediat la deliciile unei vieți cândva exclusiviste. Această reorganizare a accesului într-un cazinou e încă unul din multele miracole ale internetului, și, ca orice nouă aventură, are avantajele dar și riscurile ei - chestiune despre care vrem să vorbim aici, pe scurt.

Cea mai importantă diferență a unui cazinou online față de unul live este spectrul mult mai mare al mizelor disponibile. Dacă la jocul live miza minimă este de regulă substanțială (și e natural, căci nimeni nu intră într-un cazinou fără să fie bine dotat financiar), mizele minime la jocul pe internet sunt derizorii, plecând chiar și de la un singur cent, ceea ce permite oricui să aibă parte de o seară lungă de distracție depunând în casieria camerei online doar ceva maruntiș.

Plecând de aici, primul sfat important pentru jucătorii online este să joace doar în limitele bugetului alocat distracției. Ce înseamnă aceasta? Să puneți deoparte o sumă de bani destinată exclusiv jocului și care să nu interfereze sub nicio formă cu banii de cheltuială sau economiile personale (buget numit "bankroll" de către jucătorii profesioniști). Un cazinou online nu este costisitor, cum am spus mai sus. Mizele sunt infime și oricât de mică ar fi suma alocată jocului oricine se poate distra de minune, o seară întreagă, pe internet, fără griji. De aceea, când vă așezați la o masă sau la o mașină de sloturi, alegeți miza potrivită banilor alocați. E drept, la o miză mai mare se poate câștiga mai mult. Însă nu acesta este scopul acestui tip de jocuri. Nu în ultimul rând, dacă ați ajuns la limita banilor alocați, spuneți stop. Și mâine este o zi.

O altă diferență importantă - poate cea mai importantă - este libertatea absolută a jucătorului de a juca doar când, cât și ce vrea el. Aparent, și într-un cazinou live există această libertate. Însă în realitate un asemenea stabiliment are în spate un sistem sofisticat de influențare a clienților. Aceștia sunt stimulați să rămâna în cazinou cât mai mult timp. Mulți nu știu, însă absența oricărui ceas de perete și obturarea ferestrelor pentru a nu se putea observa cât de târziu s-a făcut sunt tehnici aplicate în mod deliberat de cazinouri.

Când jucați într-un cazinou online, nu sunteți expuși acestei tehnici de influențare, însă puteți cădea singur în această capcană. Jocurile de cazinou sunt o distracție și distracție trebuie să rămână. Alocați cât timp credeți că vă este suficient să vă relaxați și apoi opriți-vă. Într-un cazinou live nimeni n-o să vă spună asta. Însă cazinourile online licențiate au o politică mult mai atentă față de clienții lor. De pildă, PokerStars Casino, unul din cele mai mari camere de jocuri din lume, are o grijă deosebită față de experiența utilizatorului deoarece politica acestei camere nu este să își stoarcă clienții de bani, ci să-i fidelizeze. Iar fidelizarea nu este posibilă dacă jucătorul nu inchide softul mulțumit.

Apoi, știați că în majoritatea cazinourilor live băuturile sunt gratuite? De ce și-ar permite cineva să vă servească cele mai fine și scumpe lichioruri, la discreție, fără o notă de plată piperată? Răspunsul e simplu: alcoolul scade autocontrolul și crește în mod înșelător încrederea în forțele proprii. Această vitejie bahică a clienților este aur pentru un cazinou live, căci aceștia vor paria mai mult, mai sus, mai repede și vor încălca fără ezitare regulile expuse până acum în articol.

Însă când jucați online, nimeni nu vă va ademeni în acest mod. Aceasta nu înseamnă însă că nu puteți pica singur în această capcană. De aceea, evitați sa consumați alcool când jucați jocuri de cazinou. 

Respectând aceste reguli simple, veți evita complicațiile și veți avea parte de o experiență fantastică jucând online jocurile care altădată erau rezervate doar elitelor.

 

×