x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat, despre intervenția din Constanța, în care o femeie a murit căzând de la etaj

Raed Arafat, despre intervenția din Constanța, în care o femeie a murit căzând de la etaj

18 Feb 2021   •   14:24
Raed Arafat, despre intervenția din Constanța, în care o femeie a murit căzând de la etaj
Sursa foto: Lucian Alecu

Secretarul de stat în MAI , Raed Arafat  nu a vrut să comenteaze imaginile cu intervenția ISU Dobrogea, însă a precizat că o echipă de anchetă va stabili care au fost neregulile și ce măsuri se vor lua. Arafat a vorbit în schimb despre dotările Inspectoratului pentru Situații de Urgență, spunând că în urmă cu trei ani existau doar câteva autoscări la nivelul întregii țări, celelalte dotări fiind achziționate în anii 70-80.

Din 2017 până acum au intrat în dotarea inspectoratelor peste 80 de autoscări noi: „În acest moment nu sunt județe fără autoscări, dar sunt localități fără autoscări care le mai au pe cele vechi funcționale. Mai vin încă 18 platforme de salvare la înălțime care sunt deja în curs de achiziție la IGSU, deci o să putem vorbi în următoarea perioadă de peste 140 de autoscări și autoplatforme de salvare luate după anul 2010”.

În ce privește situația de la Constanța, Arafat a a afirmat că autoscara defectă de acolo, aflată în apropierea locului incendiului și „pentru care nu s-au solicitat fonduri pentru reparare”, face parte din cele achiziționate de Constanța printr-un program transfrontalier româno-bulgar prin anii 2010. Celelalte trei autoscări primite de Constanța sunt autoscări cumpărate de IGSU recent, prin fonduri europene, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă s-a greșit la intervenție, Arafat a răspuns „urmează să răspundă IGSU la această întrebare. Dacă noi am fi considerat că totul a fost perfect nu era trimisă o echipă de anchetă. Faptul că este trimisă acolo o echipă înseamnă că ceva nu a mers corect. Unul dintre aceste lucruri este raportarea greșită către noi, ni s-a dat o oră pe care noi am comunicat-o, pentru ca ulterior să găsim că nu asta a fost o ora. Rezultatele vor veni astăzi într-un comunicat din partea IGSU”.

×
Subiecte în articol: raed arafat