x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune președintele Iohannis despre validarea referendumului din 26 mai

Ce spune președintele Iohannis despre validarea referendumului din 26 mai

27 Iun 2019   •   15:33
Ce spune președintele Iohannis despre validarea referendumului din 26 mai

Preşedintele Klaus Iohannis salută hotărârea adoptată de Curtea Constituţională şi apreciază că validarea referendumului din 26 mai obligă toate forţele politice parlamentare să pună de urgenţă în aplicare ceea ce au decis cetăţenii.

„Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului să transpună cu celeritate în legislaţie toate prevederile stipulate în Acordul Politic Naţional, pe care l-a iniţiat pentru a fi respectată pe deplin voinţa suverană a cetăţenilor români în favoarea statului de drept şi împotriva modificărilor de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar, exprimată ferm şi fără echivoc la referendum”, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată menţionează că „peste 6,5 milioane de români au spus 'DA!' la referendumul pe care preşedintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD şi ALDE împotriva statului de drept”.

„Votul popular masiv dat pentru România europeană şi democratică, în care justiţia trebuie să rămână independentă, a fost o sancţiune drastică la adresa tuturor încercărilor de a modifica legislaţia penală şi de a-i scăpa pe politicienii corupţi de rigorile legii. Totodată, cetăţenii au transmis clar actualei guvernări să renunţe de îndată la practica abuzivă a legiferării prin intermediul ordonanţelor de urgenţă”, se precizează în comunicat.

Şeful statului atrage atenţia că, pe 26 mai, cetăţenii au respins categoric „demagogia şi discursul antieuropean şi anti-justiţie susţinut de PSD - ALDE”.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis