x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce spune Tudorel Toader despre lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi

Ce spune Tudorel Toader despre lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi

04 Apr 2017   •   07:15
Ce spune Tudorel Toader despre lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, merită titlul de doctor în Drept, deoarece teza acesteia este una consistentă, iar el are "cugetul împăcat" cu faptul că a făcut parte din comisia care a conferit acel titlu.

Prezent la Antena 3, Toader a fost întrebat dacă Laura Kovesi merită titlul de doctor în Drept, în condiţiile în care s-a dovedit că 4% din teza de doctorat reprezintă plagiat.

"Vă voi dezamăgi spunându-vă: da, merită. Sunt programele astea antiplagiat sau de descoperire a plagiatului. Acolo şi dacă pui în domeniul juridic denumirea marginală a unui text, îţi spune că este copiat. Dacă pui un text de incriminare, un alineat, zice: ai copiat. Sigur că l-ai copiat, că doar nu înlocuieşti tu textul de lege. Eu îmi aduc foarte bine momentul acela şi vă asigur că vorbesc cu detaşare şi obiectivitate. Era o temă despre specificul criminalităţii organizate în România. Doamna Kovesi îşi încetase mandatul de şef la DIICOT Sibiu. Ce procuror din ţara asta de la DIICOT cunoaşte mai bine specificul criminalităţii organizate? Dacă eu ca profesor de la catedră mă refer la o teorie a crimei organizate şi spun acolo: criminalitatea gulerelor albe, criminalitatea organizată pătrunde în sferele de decizie, politică, economică a statului şi influenţează decizia în acord cu interesele ei, este un enunţ frumos pe care poate l-am intuit, poate l-am preluat de la alţii şi aşa mai departe. Dar când un procuror care a lucrat cu dosare grele de criminalitate organizată îţi scrie acelaşi enunţ, este cu totul altceva", a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a adăugat că teza de doctorat întocmită de Kovesi era una "consistentă", iar el are cugetul împăcat cu faptul că a făcut parte din comisia care a acordat titlul de doctor.

"Vreau să vă spun că am teza de doctorat în formatul acela de atunci. Este o teză consistentă, este o teză cu multe enunţuri la nivel de principiu, prin care se subliniază exact aceste particularităţi, aceste specific al criminalităţii organizate. Am cugetul pe deplin împăcat că am votat şi am contribuit la conferirea titlului de doctor. Luaţi dumneavoastră teze de doctorat. Vedeţi dacă 4% nu-i de multe ori depăşit", a adăugat Tudor Toader. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: tudorel toader laura codruta kovesi