x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni vrea să reducă la jumătate risipa de alimente

Cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni vrea să reducă la jumătate risipa de alimente

19 Iun 2017   •   18:04
Cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni vrea să reducă la jumătate risipa de alimente

Ikea - cel mai mare retailer mondial de mobilier şi decoraţiuni dar şi proprietarul unuia din cele mai mari lanţuri de restaurante pe plan global - vrea să reducă la jumătate risipa de alimente până în 2020, pentru a economisi bani şi a proteja mediul, transmite Reuters. 

Risipa zilnică de alimente la fiecare din cele aproape 400 de unităţi ale IKEA, celebre pentru chifteluţele lor, se ridică la aproximativ 300 de kilograme, a declarat luni Ylva Magnusson, purtător de cuvânt al Departamentului alimentar. 

Lanţurile de restaurante şi reţelele de magazine care comercializează alimente sunt sub presiune pentru a reduce risipa alimentară iar IKEA, care a avut anul trecut aproximativ 650 de milioane de clienţi la restaurantele sale, aruncă anual 43.000 de tone de alimente. 

În decembrie, IKEA a lansat un program care monitorizează ce alimente se aruncă la 84 din restaurantele sale şi în ce perioadă a zilei şi a săptămânii. Rezultatele programului au redus cu 79 de tone risipa de alimente deoarece cantitatea de alimente pregătite a fost adaptată mai bine la cerere. 

"Pe baza unui preţ mediu de 5 euro pentru un fel de mâncare, am evitat să aruncăm la gunoi 880.000 de euro", a explicat Magnusson care a adăugat că programul va fi implementat în toate ţările în care este prezentă IKEA. 

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 august 2016, cifra de afaceri a Departamentului alimentar al IKEA a urcat cu 8%, la 1,9 miliarde de euro. 

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: ikea risipă alimente