x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Celulă de criză la Bucureşti. MAE a confirmat că printre cetăţenii răpiţi în Algeria sunt şi români

Celulă de criză la Bucureşti. MAE a confirmat că printre cetăţenii răpiţi în Algeria sunt şi români

17 Ian 2013   •   14:21
Celulă de criză la Bucureşti. MAE a confirmat că printre cetăţenii răpiţi în Algeria sunt şi români
Sursa foto: AGERPRES

MAE a confirmat că printre cetăţenii răpiţi în Algeria se află şi cetăţeni români, însă nu a precizat despre ce numar este vorba. Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a anunţat că s-a constituit o celulă de criză şi că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat pentru a se stabili cea mai bună formă de cooperare.

"În legătură cu evenimentele derulate în Algeria, aş vrea să vă informez că în cursul dimineţii de ieri Ambasada României la Alger a informat Centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat în zona de Est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se află un complex petrolier operat de o companie multinaţională. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a spus Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE, într-o conferinţă de presă.

Urmare a informării primite de la Alger, ministrul Afacerilor Externe a decis constituirea la nivelul MAE a celului de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente, a mai spus oficialul român.

"Ambasada României la Alger face parte dintr-un grup de monitorizare şi sprijin constituit la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la Alger. Ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la MAE pentru a stabili cele mai adecvate forme cooperare", a mai spus Cazanciuc.

El a mai spus că nu poate oferi detalii suplimentare şi că face un apel pentru tratarea subiectului "cu oarecare înţelegere" în presă.

"Având în vedere specificul cazului, precum şi faptul că principala preocupare a autorităţilor române este siguranţa cetăţenilor, în acest moment nu putem furniza detalii suplimentare. Facem un apel la dumneavoastră, ca de fiecare dată în situaţii de criză, la a trata acest subiect cu o oarecare înţelegere. Nu este  doar un apel formal, chiar este important ca informaţiile difuzate să parvină doar din surse oficiale pentru a nu periclita formele de sprijin în această situaţie", a conchis Robert Cazanciuc.

×