x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cererea pentru paracetamol a crescut şi cu 20% în primele opt luni

Cererea pentru paracetamol a crescut şi cu 20% în primele opt luni

29 Oct 2021   •   09:40
 Cererea pentru paracetamol a crescut şi cu 20% în primele opt luni

Criza sanitară generată de COVID-19 se vede şi în creşterea cererii pentru paracetamol, un medicament inclus în protocolul terapeutic pentru cazurile uşoare, scrie ZF.

De exemplu, în cazul Zentiva, în primele opt luni din 2021 cererea pentru paracetamol a fost cu 20% mai mare chiar faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

„Creşterea în volume, pentru paracetamol, considerăm că se întâmplă în context pandemic - para­cetamolul ca medicament în protocolul de tratare a COVID-19, dar şi în răceli“, au transmis reprezentanţii Zentiva.

Iar anul trecut, în plină pandemie, Zentiva a avut un ritm spectaculos de creştere privind volumul solicitărilor de paracetamol în perioada ianuarie-august 2020, de 117% creştere faţă de acelaşi interval din anul anterior.

O creştere spectaculoasă a avut-o şi Antibiotice Iaşi, care a reintrodus în portofoliu paracetamolul din martie 2020, odată cu debutul pandemiei de COVID.

În ceea ce priveşte cererea din fabrica Terapia Cluj, în aceeaşi perioadă de opt luni din 2021 vânzările au revenit la nivelul anului 2019.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: paracetamol