x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători: Circulaţia feroviară se va desfăşura în condiţii de iarnă, în perioada următoare

CFR Călători: Circulaţia feroviară se va desfăşura în condiţii de iarnă, în perioada următoare

05 Ian 2017   •   17:36
CFR Călători: Circulaţia feroviară se va desfăşura în condiţii de iarnă, în perioada următoare
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Circulaţia trenurilor de pasageri se va desfăşura în condiţii de iarnă, în perioada următoare, ca urmare a fenomenelor meteo prognozate de meteorologi, a anunţat, joi, CFR Călători.


Potrivit sursei citate, comandamentul de iarnă CFR Călători, instituit pe raza sucursalelor din sudul şi estul ţării, şi echipele feroviare din unităţi (revizii, depouri etc.) sunt pregătite pentru intervenţie în vederea asigurării condiţiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul.

În acest interval, de pe ruta Medgidia - Tulcea au fost retrase automotoarele şi introduse locomotive diesel cu vagoane şi pluguri întărite.

'De asemenea, ne-am organizat cu locomotive diesel şi în alte locaţii feroviare, în situaţia în care circulaţia cu automotoare va fi dificilă. Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar, iar staţiile de pre-încălzit vagoane funcţionează la parametri normali. Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenţie, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane', se menţionează în comunicatul CFR Călători.

Compania feroviară susţine că, alături de CFR Infrastructură, colaborează operativ şi centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs şi cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru pasageri.

"Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor, oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor. Măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă şi menţinerea legăturilor feroviare între localităţile mari. Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta Bucureşti - Constanţa şi retur, legătura feroviară este menţinută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulaţie. Mai multe trenuri Regio vor fi anulate în data de 6 ianuarie (...) Modificările vor fi publicate pe toate canalele noastre de comunicare", conform companiei de transport feroviar.

CFR Călători recomandă pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, dar şi la telefon 021/9521.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă din noaptea de joi spre vineri, de la ora 2:00, până vineri la ora 18:00, în municipiul Bucureşti, dar şi în judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea.

De asemenea, meteorologii au emis avertizare Cod galben de vreme rea pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 - 6 ianuarie, ora 20:00. În intervalul menţionat, fenomenele meteo vor consta în ninsori însemnate cantitativ, dar şi viscol, vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 km/h. Zonele vizate de Codul galben sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: CFR calatori trenuri tren iarna garnituri