x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Şova: Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi reluat în acest an

Dan Şova: Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi reluat în acest an

de Agerpres    |    24 Mar 2014   •   21:22
Dan Şova: Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi reluat în acest an
Sursa foto: Dan Şova: Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi reluat în acest an

Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi reluat în acest an, dar va fi realizată prin intermediul noului Departament de Privatizare ce va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat, luni, la postul public de televiziune, ministrul Transporturilor, Dan Şova.

'Se reia privatizarea CFR Marfă, dar mi-e greu să vă spun când, ca termen, dacă se reia într-o lună sau în două. Ce pot să vă spun e că privatizarea nu va mai fi făcută la Ministerul Transporturilor, ci de către noul Departament de Privatizare care se înfiinţează în subordinea Ministerului Economiei şi care va avea atribuţii de instituţie publică implicată, deci fără a prelua atribuţiile de acţionar. Se creează astfel o unitate specializată de oameni care se pricep la privatizare. În Ministerul Transporturilor nu sunt oameni specializaţi în privatizare (...) Anul acesta va fi reluată privatizarea CFR Marfă (...) Cred că ar trebui mers cu strategia de privatizare a CFR Marfă şi în CSAT, ţinând cont de faptul că este o instituţie strategică', a spus Şova.

În ceea ce priveşte eşecul privatizării CFR Marfă de anul trecut, ministrul Transporturilor a precizat că autorităţile nu pot fi acuzate de acest lucru pentru că şi-au făcut treaba.

'Nu ştiu dacă trebuie să răspundă cineva pentru eşecul privatizării CFR Marfă cu Grup Feroviar Român. Noi am cerut executarea scrisorii de garanţie, dar nu în temeiul contractului, ci în temeiul unei cereri a DIICOT, dar nu avem încă un răspuns exact a ceea ce s-a întâmplat. Cred că vom avea un răspuns exact în cursul zilei de mâine /marţi, 25 martie 2014, n.r./. Dacă e să văd un eşec din prisma autorităţilor eu nu-l văd. Autorităţile au făcut ceea ce trebuia făcut', a punctat Dan Şova.

×
Subiecte în articol: CFR marfa privatizare