x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR SA a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Constanța - Mangalia

CFR SA a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Constanța - Mangalia

14 Ian 2022   •   14:48
CFR SA a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării liniei Constanța - Mangalia
Sursa foto: Victor Stroe

CFR SA a anunțat vineri semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al lucrărilor de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța-Mangalia.

Contractul a fos semnat cu Asocierea Baincons Impex SRL - ISPCF SA. Linia de cale ferată Constanța-Mangalia, 43 de kilometri, este o continuare a Magistralei 800 București - Constanța, componentă a Coridorului Rin - Dunăre (ramura nordică).

Potrivit CFR, obiectivele programului sunt următoarele: electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată existentă, pe tronsonul CF Constanța – Mangalia, pentru creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 160 km/h, respectiv 120 km/h, creșterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătățirea capacității de circulație, și a numărului ce călători, între orașele Constanța și Mangalia, modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor, spațiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonei comerciale și asigurarea facilităților pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv, prin corelarea cu alte proiecte de investiţii aflate în pregătire/derulare/implementare în domeniul infrastructurii rutiere/feroviare.

De asemenea, se urmărește sistematizarea stațiilor CF și lucrări pregătitoare pentru dublarea în viitor, dar și dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent și de viitor o impune.

Valoarea contractului este de 7.770.000 lei fără TVA, iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), capitolul Proiecte de electrificare și reabilitare cale ferată, cu perioada de elaborare 2021- 2030. Durata contractului este de 9 luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cfr sa