x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîmpeanu anunță câți elevi se întorc la școală de luni

Cîmpeanu anunță câți elevi se întorc la școală de luni

05 Noi 2021   •   10:37
Cîmpeanu anunță câți elevi se întorc la școală de luni
Sursa foto: gov.ro

1.800.000 de copii se vor întoarce de luni la școală, reiese din datele estimative ale Ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu spune că în București rata de vaccinare va depăși 70%.

În București 70% din școli au rata de vaccinare peste 60%, datele urmând să fie actualizate vineri.

„Sunt convins că în această săptămână s-au adăugat suficient de mulți colegi vaccinați încât să spunem că în București avem peste 70% rata de vaccinare. Erau 441 de școli și grădinițe vinerea trecută, publice și private, care aveau o rată de vaccinare mai mare de 60%”, a spus Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, rata de vaccinare este cea mai mare în rândul liceelor, apoi urmează grădinițele și pe ultimul loc sunt școlile gimnaziale.

Întrebat dacă școlile care au rata de vaccinare peste 60% pot rămâne în online, ministrul interimar a răspuns: „da, există posibilitatea de a rămâne online pe baza unei solicitări făcute de Consiliul de Administrație”.

În ceea ce privește numărul estimativ al copiilor care s-ar putea întoarce de luni la ore, Cîmpeanu a spus că este vorba despre 1.800.000 de copii din 2.930.000, privat și public.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu