x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cinci moduri prin care evazioniştii păcălesc statul: cele mai populare metode de evaziune cu TVA

Cinci moduri prin care evazioniştii păcălesc statul: cele mai populare metode de evaziune cu TVA

02 Noi 2012   •   11:02
Cinci moduri prin care evazioniştii păcălesc statul: cele mai populare metode de evaziune cu TVA

Taxa pe valoarea adaugata este zona cea mai fierbinte in ceea ce priveste evaziunea fiscala, iar rambursarile ilegale de TVA costa Romania cate 7 miliarde de euro anual, de peste doua ori mai mult decat deficitul bugetar. Citeste care sunt cele mai populare scheme prin care statul este fraudat de evazionisti.

Frauda cu TVA la tranzactiile intracomunitare

Cele mai populare si "banoase" fraude au legatura cu taxa pe valoarea adaugata (TVA) si, cu cat aceasta este mai mare, cu atat evazionistii isi vor da mai mult silinta sa pacaleasca statul.

Metoda clasica de evaziune in cazul TVA sunt achizitiile intracomunitare. Ce se intampla practic? Anumite firme cumpara marfuri din Uniunea Europeana fara TVA, iar ulterior vand in piata interna cu TVA. Societatile colecteaza taxa pe valoarea adaugata, dar uita sa o mai vireze la buget.

O alta metoda de evaziune la tranzactiile intre statele membre UE vizeaza exporturile fictive, urmate de cereri de rambursare prin care firmele primesc nejustificat TVA inapoi de la stat.

Statul este fraudat prin aceste metode in fiecare an cu miliarde de euro. Cititi in slide-ul urmator o estimare "tragica" a furtului in cazul rambursarilor de TVA.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala moduri stat