x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine are dreptate în procesele bănci-clienţi: o decizie finală se lasă aşteptată

Cine are dreptate în procesele bănci-clienţi: o decizie finală se lasă aşteptată

15 Ian 2013   •   11:51
Cine are dreptate în procesele bănci-clienţi: o decizie finală se lasă aşteptată

Odata cu venirea crizei, a scaderii veniturilor si a cresterii somajului, romanii care au luat credite in perioada de boom economic, presati de situatia financiara, au inceput sa citeasca mai atent contractele pe care le-au semnat cu bancile. Astfel, ei au dat peste clauze abuzive, comisioane de risc, dobanzi stabilite arbitrar de banci si au inceput „razboiul” banci-clienti.

Saptamana trecuta, BCR, cea mai mare banca locala in functie de active, a fost executata silit pentru aproape 900.000 lei, suma reprezentand comisioane aferente unor contracte de credit pe care tribunalul le-a declarat abuzive.

„Pe 10 ianuarie s-a s-a efectuat prima executare silita contra BCR in sirul de dosare pe care le avem contra acesteia. Asta in ciuda tuturor sicanelor facute de BCR (contestatii, cerere de suspendare etc). Desigur, urmeaza apelurile pentru acea parte din actiune care nu a fost admisa de tribunal. Cind vom cistiga si in aceasta privinta, va incepe executarea silita pe suma rezultata din toata dobanda ilegal incasata de BCR, mult mai mare decit comisionul de administrare. Esential este ca banii merg acum catre clienti. Se poate, deci, ca si banca sa fie executata silita. Asadar, start praying (incepeti sa va rugati – n.r.) BCR, VBR (Volksbank), RBS, Raiffeisen, Bancpost si Credit Europe!”, a fost anuntul facut de avocatul Gheorghe Piperea pe pagina unui site de socializare.

Citeste articolul intreg pe wall-street.ro

×
Subiecte în articol: procese bănci clienti decizie