x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cine este Generalul-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca, noul sef al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS)

Cine este Generalul-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca, noul sef al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS)

01 Aug 2017   •   16:59
Cine este Generalul-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca, noul sef al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS)

Generalul-maior inginer Ionel-Sorinel Vasilca a fost numit la 1 august 2017 în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Preşedintele Klaus Iohannis a propus CSAT, care a aprobat, numirea generalului-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca în funcţia de director al STS. 

Generalul-maior ing. Ionel-Sorinel Vasilca s-a născut la 8 iulie 1966 în localitatea Săvineşti, judeţul Neamţ. 

A absolvit, în 1990, Facultatea de Electronică şi Informatică în cadrul Academiei Tehnice Militare. A urmat mai multe cursuri de specialitate în Germania, Anglia, Suedia, Franţa privind echipamentele de telecomunicaţii speciale. În 2004 a absolvit programul E.M.B.A. al Institutului de Afaceri şi Administraţie Publică ASEBUSS, în cadrul Kennesaw State University şi în 2006 a absolvit Colegiul Superior de Securitate Naţională, conform www.sts.ro. 

A fost ofiţer tehnic la Direcţia Radiocomunicaţii în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (1990-1997), şef birou şi şef sector în cadrul aceleiaşi direcţii şi apoi locţiitor al şefului Direcţiei Radiocomunicaţii (2001-2005). Din data de 7 decembrie 2005 până la numirea în funcţia de director al STS, a ocupat funcţia de adjunct tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. 

Este căsătorit şi are doi copii.  www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Ionel-Sorinel Vasilca