x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circa 30% dintre moldoveni, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România

Circa 30% dintre moldoveni, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România

26 Sep 2019   •   20:30
Circa 30% dintre moldoveni, în favoarea unirii Republicii Moldova cu România

Circa o treime dintre cetăţenii Republicii Moldova ar fi dispuşi să voteze unirea cu România, conform unui sondaj IMAS, ale cărui rezultate au fost prezentate joi la Chişinău, potrivit portalului Deschide.md.

Astfel, 30% ar vota pentru unirea Republicii Moldova cu România, în timp ce numărul persoanelor care ar vota împotrivă a scăzut până la 60%.

Aproximativ 3% nu ar participa la un eventual referendum, iar 6% s-au declarat indecişi.

Totodată, 58% dintre cei chestionaţi ar vota pentru aderarea Republicii Moldova la UE, în timp ce 51% s-au pronunţat pentru aderarea la Uniunea Eurasiatică.

De asemenea, doar 22% dintre persoanele intervievate s-au exprimat pentru aderarea Republicii Moldova la NATO.

Conform aceluiaşi sondaj, majoritatea moldovenilor consideră că actuala coaliţie formată din socialiştii proruşi şi Blocul ACUM (declarat proeuropean) îndreaptă Republica Moldova spre o „relaţie mai strânsă cu Rusia”.

Potrivit datelor studiului sociologic respectiv, 39% dintre cei intervievaţi consideră că alianţa de guvernare îndreaptă Republica Moldova spre Rusia, în timp ce doar 30% consideră că ţara se îndreaptă pe calea integrării europene. 31% au refuzat să răspundă.

Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 7-22 septembrie pe un eşantion reprezentativ de 1.500 de persoane din 121 de localităţi, având o marjă de eroare de 2,5%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: republica moldova unirea cu romania