x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia pe DN 13 B, între Gheorgheni şi Praid, rămâne închisă

Circulaţia pe DN 13 B, între Gheorgheni şi Praid, rămâne închisă

01 Dec 2015   •   21:50
Circulaţia pe DN 13 B, între Gheorgheni şi Praid, rămâne închisă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Circulaţia pe DN 13 B, care face legătura între Gheorgheni şi Praid, rămâne închisă până miercuri. Şeful Centrului Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, colonel Ovidiu Dudu, a declarat că, având în vedere că există pericolul de a cădea în continuare copaci, din cauza vântului puternic şi a solului umed, s-a decis ca drumul să rămână închis până dimineaţa.

Potrivit sursei citate, în cursul dimineţii se va face o evaluare la faţa locului şi, dacă situaţia o va permite, va începe operaţiunea de degajare a carosabilului.

Colonelul Dudu a explicat că se va interveni atât dinspre Praid, cu membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Praid şi Corund şi un echipaj ISU de la Detaşamentul din Odorheiu Secuiesc, cât şi dinspre Gheorgheni, cu voluntari din Ciumani, Joseni şi Lăzarea şi cu un echipaj ISU de la Gheorgheni. De asemenea, vor interveni şi drumarii de la Secţia de Drumuri Naţionale Harghita dar şi angajaţii Ocolului Silvic Gheorgheni.

Autorităţile preconizează că traficul rutier va fi reluat miercuri, în jurul orei 13.00, dacă vremea va permite echipelor de intervenţie să acţioneze.

În legătură cu pompierul rănit după ce un copac a căzut peste el în timp ce lucra la degajarea DN 13 B, Dudu a spus că acesta a suferit o fractură la un picior şi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş.

'Are o fractură închisă la piciorul stâng şi, pentru că nu este medic ortoped la Gheorgheni, am decis să-l transportăm la Mureş, pentru tratament de specialitate', a spus şeful Centrului Operaţional ISU Harghita.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: gheorghieni praid dn 13 b dn13b