x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu anunță că ar putea amâna creșterea alocațiilor pentru copii prin ordonanță de urgență

Cîțu anunță că ar putea amâna creșterea alocațiilor pentru copii prin ordonanță de urgență

03 Iun 2021   •   16:05
Cîțu anunță că ar putea amâna creșterea alocațiilor pentru copii prin ordonanță de urgență
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că Guvernul ar putea aproba o ordonanță de urgență pentru a opri majorarea alocațiilor copiilor în acest an.

Premierul Florin Cîțu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Guvernul nu va accepta o nouă majorare a alocațiilor pentru copii.

Șeful cabinetului a anunțat că dacă legea nu va fi modificată în Parlament, Guvernul va aproba o ordonanță de urgență pentru a amâna creșterea alocațiilor.

„La începutul anului am discutat despre o singură creștere anul acesta a alocațiilor. Dacă nu se fac amendamente în Parlament, va trebui să dăm ordonanță de urgență”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Anul trecut, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevedea o dublare a alocaţiilor. Majorarea urma să se facă în cinci etape, iar primele două au fost deja respectate. Celelalte trei erau prevăzute pentru iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022.

Totuși, la finalul anului trecut, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis. În acest caz, Camera Deputaţilor este for decizional.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu