x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD PORTOCALIU de INUNDAŢII pentru mai multe bazine hidrografice. Ce zone sunt afectate

COD PORTOCALIU de INUNDAŢII pentru mai multe bazine hidrografice. Ce zone sunt afectate

15 Sep 2014   •   08:57
COD PORTOCALIU de INUNDAŢII pentru mai multe bazine hidrografice. Ce zone sunt afectate

Hidrologii au emis o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din judeţul Caraş-Severin, valabilă astăzi, între orele 7:30 - 14:00.

Potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a celor prognozate pentru următorul interval de timp se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe unele râuri din bazinul hidrografic Cerna, din bazinele superioare şi mijlocii ale Nerei, Caraşului, Bârzavei şi din bazinul superior al Timişului, din judeţul Caraş Severin.

INHGA va actualiza prognoza în funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o atenţionare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în următoarele 24 de ore pentru judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Potrivit meteorologilor, până luni la ora 10,00, îndeosebi în vestul celor trei judeţe vor fi averse, care vor avea şi caracter torenţial, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu inundatii ploi abundente