x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD ROŞU de inundaţii în Gorj şi Vâlcea. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00

COD ROŞU de inundaţii în Gorj şi Vâlcea. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00

29 Iul 2014   •   14:34
COD ROŞU de inundaţii în Gorj şi Vâlcea. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Hidrologii au emis o avertizare cod roșu pe râurile Gilort, Lotru, pe cursul superior al Oltețului și afluentul său Cerna din județele Gorj și Vâlcea. Atenționarea este în vigoare până la ora 23:00.

"Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, a celor estimate se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşirea COTELOR DE PERICOL pe Gilort amonte s.h. Tg. Cărbuneşti (judeţul Gorj), pe râul Lotru (judeţul Vâlcea), pe cursul superior al Olteţului şi pe afluentul său Cerna (judeţele Gorj şi Vâlcea).

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră", se arată în comunicatul INHGA.

×