x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comemorarea a 100 de ani de la genocidul impotriva armenilor

Comemorarea a 100 de ani de la genocidul impotriva armenilor

24 Apr 2015   •   08:00
Comemorarea a 100 de ani de la genocidul impotriva armenilor
Sursa foto: Biserica Armeneasca din Bucuresti

O serie de evenimente de comemorare a 100 de ani de la Genocidul împotriva armenilor care a avut loc în Imperiul Otoman vor fi organizate vineri, în București.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Armenilor din România, vineri, începând cu ora 11,00, va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală Armeană "Sf. Arhangheli Mihail și Gavril" din București Slujba Arhierească de Preaslăvire a martirilor canonizați ai Genocidului împotriva Armenilor din 1915, oficiată de către episcopul Datev Hagopian, întâistătătorul Bisericii Armene din România.

Slujba Arhierească va fi urmată de depunere de coroane și flori la monumentul Genocidului Armean aflat în curtea catedralei.

Începând cu ora 16,30, la Muzeul Național al Țăranului Român va fi vernisată expoziția "Istorisiri armene — de la Ararat la Strada Armenească", urmat de un microrecital susținut de compozitorul Arthur Sahnazarian.

La ora 19,15, va avea loc în Piața Victoriei (la alveola alăturată Parcului Kiseleff), o manifestație în care se va evoca această tristă pagină a istoriei omenirii de istorie.

×