x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisarul european pentru sănătate invită mişcările antivaccin "să facă turul cimitirelor"

Comisarul european pentru sănătate invită mişcările antivaccin "să facă turul cimitirelor"

23 Noi 2017   •   19:03
Comisarul european pentru sănătate invită mişcările antivaccin "să facă turul cimitirelor"

Comisarul european pentru sănătate, lituanianul Vytenis Andriukaitis, a subliniat joi "responsabilitatea morală" a oponenţilor vaccinării, pe care i-a invitat "să facă turul cimitirelor europene" şi să-i "viziteze pe copiii afectaţi de poliomielită", relatează AFP. 

"Aceste mişcări antivaccinare nu ştiu ce fac, nu ştiu ce spun", a declarat comisarul european în cursul unei conferinţe de presă la Bruxelles. 

"Anul acesta, nişte tineri părinţi şi-au îngropat copilul mort de rujeolă", a spus el, fără a face alte precizări. "Toţi cei care se opun vaccinurilor să meargă să viziteze această familie, să se ducă la mormântul copilului, ca să înţeleagă ce sunt pe cale să facă", a continuat Andriukaitis. 

"Aş vrea să invit toate aceste mişcări împotriva vaccinării să facă turul cimitirelor europene, unde mai sunt încă mormintele oamenilor care au murit la începutul secolului XIX sau în secolul XVIII. Atât de mulţi tineri mureau în acele vremuri, atâţia copii, pentru că nu exista vaccinare", a insistat comisarul european, de profesie medic. 

Vytenis Andriukaitis şi-a exprimat totodată dorinţa ca "toate aceste mişcări să meargă să-i viziteze pe copiii afectaţi de poliomielită". 

"Aceste mişcări ne duc cu decenii în urmă, în anii obscurantismului, dacă nu în epoca de piatră", a afirmat el, apreciind că "aceste persoane au o responsabilitate morală". 

"Statele membre au ratificat convenţia privind drepturile copilului şi trebuie să le asigure protecţia la cel mai ridicat nivel", a menţionat comisarul european. "Dacă părinţii lor nu înţeleg, atunci va trebui ca guvernele să-şi asume responsabilitatea pentru protecţia acestor copii şi să le apere astfel dreptul la viaţă", a avertizat el.

AGERPRES

×