x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană a publicat lista testelor antigen pentru Covid

Comisia Europeană a publicat lista testelor antigen pentru Covid

16 Mai 2021   •   14:30
Comisia Europeană a publicat lista testelor antigen pentru Covid

Comisia Europeană a publicat recent lista comună a testelor antigen pentru Covid-19, reciproc recunoscute de către statele membre, printre care și cel produs de compania de cercetare - dezvoltare DDS Diagnostic, anunță firma.

Viitorul Certificat Digital care va sta la baza reluării mobilității în UE va putea fi emis și acceptat pe baza rezultatelor furnizate de testul antigen. Certificatele vor fi implementate în România cu suportul STS, iar baza de date va fi interconectată cu cele implementate de către toate țările UE, pentru a elimina astfel restricțiile de testare sau carantină la trecerea frontierelor. Astfel, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală, pot face un test antigen la un laborator acreditat să emită certificat digital verde și, pe baza lui, pot călători liber în străinătate.

DDS Diagnostic este, de asemenea, prima companie din România care produce și comercializeaza testele rapide pentru diagnosticarea Covid-19 aprobate de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pentru Autotestare - utilizare personală. Aceste teste sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zilei, fără supraveghere medicală și au o acurateţe foarte mare. Testele sunt deja disponibile în clinici, farmacii partenere și în rețele supermarket.

Mediafax

×
Subiecte în articol: teste antigen