x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană nu se implică în situaţiile politice interne din ţările membre, dar urmăreşte evoluţiile din România (Mark Grey)

Comisia Europeană nu se implică în situaţiile politice interne din ţările membre, dar urmăreşte evoluţiile din România (Mark Grey)

de Rador    |    04 Iul 2012   •   17:46

Comisia Europeana nu se implica in situatiile politice interne din tarile membre, dar urmareste evolutiile din Romania cu privire la independenta justitiei, a declarat miercuri, la Bruxelles, un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Reprezentantii Comisiei precizeaza ca au luat act de declaratiile recente prin care Guvernul a dat asigurari cu privire la pastrarea componentei Curtii Constitutionale, iar in acest context analiza ceruta de comisarul Viviane Reding nu ar mai avea obiect. Situatia e totusi urmarita in continuare. Justitia din Romania e subiect al monitorizarii in cadrul asa-numitului Mecanism de Cooperare si Verificare. Raportul cu privire la evolutia justitiei va fi prezentat luna aceasta.

Mark Grey, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a declarat pentru corespondentul Radio Rom~nia Actualit`]i: 'Ce urmarim in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare este chestiunea reformei justitiei si a luptei anticoruptie. Evident, domnia legii si respectarea deciziilor justitiei sunt extrem de importante din acest punct de vedere. Toate lucrurile legate de reforma justitiei si de lupta impotriva coruptiei se vor regasi in raport. In plan general, in afara de recomandari formulate in raportul de tara, Comisia Europeana poate interveni printr-o procedura de sanctionare a unui stat membru, asa-numitul infringement, doar daca e constatata incalcarea legislatiei europene'.

×