x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia specială de experţi: Petre Tobă şi Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat

Comisia specială de experţi: Petre Tobă şi Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat

07 Oct 2016   •   16:06
Comisia specială de experţi: Petre Tobă şi Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat

Comisia specială de experţi a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, şi fostul ministru Petre Tobă au plagiat în lucrările de doctorat.

"Comisia de experţi care a analizat sesizările referitoarea la lucrările lui Florin Pandele şi Petre Tobă a înaintat un raport Consiliului General al CNATDCU, un raport de analiză. Comisia de experţi concluzionează că în cazul celor două lucrări este vorba de plagiat, solicitând retragerea titlului de doctor", a declarat vineri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MENCŞ, Mirabela Amarandei.

Potrivit acesteia, Consiliul General al CNATDCU votează electronic raportul Comisiei de experţi, termenul limită fiind 11 octombrie.

"În acest moment, Consiliul General al CNATDCU votează electronic raportul Comisiei de experţi. Termenul limită pentru exprimarea votului este 11 octombrie, ora 24,00", a spus Amarandei.

Pe 7 septembrie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins rapoartele de analiză ale comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Tobă şi primarului oraşului Voluntari, Florentin Pandele.

De asemenea, Consiliul General a decis ca preşedintele CNATDCU să numească o nouă comisie de specialitate. ''Pentru ca lucrurile să fie clare, Consiliul General a votat ca preşedintele CNATDCU să numească o nouă comisie formată din personalităţi din exteriorul Consiliului General, care să dea verdict final", declara, la acea dată, vicepreşedintele CNATDCU, Marius Andruh.

Iniţial, comisia de specialitate din cadrul CNATDCU decisese că în cazul celor două lucrări de doctorat nu este vorba de plagiat. AGERPRES

×
Subiecte în articol: petre toba florentin pandele