x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Compania Transferoviar s-a retras din competiţia pentru privatizarea CFR Marfă şi contestă procedura

Compania Transferoviar s-a retras din competiţia pentru privatizarea CFR Marfă şi contestă procedura

19 Iun 2013   •   12:14
Compania Transferoviar s-a retras din competiţia pentru privatizarea CFR Marfă şi contestă procedura
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Compania Transferoviar a anunţat astăzi că a decis să se retragă din procesul de privatizare a CFR Marfă şi îşi rezervă dreptul de a contesta procedura de privatizare la instituţiile abilitate.

Grup Feroviar Român (GFR) este singurul investitor care a rămas în cursa pentru privatizarea CFR Marfă.

Transferoviar Grup, in asociere cu Donau Finanz GMBH & Co KG, a decis sa stopeze demersurile pentru achizitionarea pachetului majoritar al CFR Marfa si isi rezerva dreptul de a contesta procedura de privatizare la institutiile abilitate, se arată într-un comunicat de presă.

Asocierea formata din Transferoviar Grup si Donau Finanz a mobilizat importante resurse umane si financiare, atat interne (personal de conducere si executie), cat si externe (consultanti, avocati) pentru a se incadra in termenele impuse de Ministerul Transporturilor, in calitate de institutie publica implicata in procesul de privatizare. Avand in vedere complexitatea procesului si volumul semnificativ de informatii care trebuiau analizate pentru realizarea in mod corespunzator a propriei evaluari a CFR Marfa, am depus la Ministerul Transporturilor mai multe cereri de amanarem menţionează documentul citat.

Aceste cereri au fost respinse, in ciuda standardelor europene in materie de privatizari care impun acordarea unui termen de minim 2 luni pentru realizarea de catre potentialii investitori a propriei evaluari (camera de date a putut fi accesata incepand cu 27 mai 2013). Termenele rezonabile sunt de altfel singura modalitate de asigurare a egalitatii de tratament a investitorilor, care poate compensa gradul diferit de cunoastere a situatiei CFR Marfa. In consecinta, astazi, 19 iunie 2013 suntem pusi in situatia de a nu depune oferta angajanta in cadrul procesului de privatizare a CFR Marfă. In acelasi timp vom incepe sa analizam alternativele legale disponibile pentru protejarea intereselor noastre economice in Romania, susţine Transferoviar Group.

×