x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorităţile vor face concedieri în companiile de stat cu pierderi

Autorităţile vor face concedieri în companiile de stat cu pierderi

27 Ian 2013   •   09:24
Autorităţile vor face concedieri în companiile de stat cu pierderi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

În companiile de stat pe pierderi care nu reuşesc să treacă pe profit vor avea loc concedieri, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, citat de agerpres.ro.

Întrebat de jurnalişti dacă pot apărea concedieri în societăţile din domeniul energiei, ministrul Constantin Niţă a declarat:

"Dacă sunt pe pierderi şi nu reuşesc să facă profit, evident că da. Nu mai putem ţine companii de stat pe pierdere. Este valabil şi pentru energie şi pentru toată lumea".

Ministrul delegat pentru Energie a venit sâmbătă la sediul Ministerului Finanţelor Publice pentru discuţiile finale cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional /FMI/. "Ne asumăm introducerea managementului privat la câteva companii importante - Romgaz, Nuclearelectrica, Transgaz. Ne asumăm începerea unor proceduri de privatizare pentru Electrica", a spus Niţă, înainte de începerea discuţiilor cu Misiunea FMI.

În opinia sa, extinderea acordului cu FMI cu două luni, aşa cum a declarat recent premierul Victor Ponta, este foarte bună. "Este o chestiune în pregătirea viitorului acord", a adăugat ministrul delegat pentru Energie. 

×