x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilier amenintat cu moartea

Consilier amenintat cu moartea

29 Mai 2004   •   00:00

Consilierul local democrat Sorin Grigorescu, din Brasov, spune ca acum cinci zile a sesizat organele in drept pentru a le solicita protectie, dupa ce a primit amenintari cu moartea prin telefon.

LAVINIA SARAMET

Sorin Grigorescu sustine ca a primit amenintarile cu moartea dupa ce a nu a fost de acord cu un schimb de terenuri. "Am primit amenintari cu moartea, eu si familia mea. Niste "baieti hotarati" mi-au spus ca imi vor incendia masina, pentru ca am respins un schimb de terenuri", a explicat Sorin Grigorescu.

Schimb suspect

Schimbul de terenuri, care viza aceeasi locatie, a fost solicitat Primariei prima data anul trecut, in decembrie, si a doua oara in urma cu cateva zile, spune Grigorescu. Pentru un teren de 1.900 metri patrati, ocupat de o constructie publica, supraevaluat in opinia consilierului, la un pret de 149 euro/metru patrat, a fost solicitat in compensare un teren de 8.000 metri patrati, in zona garii centrale, si suma de 24.000 de euro. "Pentru ca noi, consilierii, ne-am opus acestei afaceri, cei care nu si-au vazut implinite planurile au devenit violenti. Curios este ca telefonul de amenintare l-am primit in timpul sedintei de la Serviciul Public Patrimoniu, exact dupa ce am semnalat ilegalitatea schimbului, iar colegii mei au respins cererea", a adaugat Sorin Grigorescu.

"Sursa ilegalitatii este in Primarie"

Schimbul solicitat i-a ridicat mai multe semne de intrebare consilierului Sorin Grigorescu. Pe de o parte, faptul ca s-au facut doua cereri de schimb, una in decembrie si una acum, pentru exact aceeasi locatie de langa gara. "Interesant este ca autorii cererii au toate informatiile despre terenuri, stiu exact ce sa ceara la schimb, stiu de valoarea potentiala a acestuia, iar actele au ajuns la noi, la SPP foarte repede. Este clar ca operatiunea este coordonata de cineva din Primarie, care le ofera informatii din baza de date, si nu degeaba", a mai spus Grigorescu.

Politia stie

Consilierul a mai spus ca a anuntat Biroul de Crima Organizata, din cadrul Politiei brasovene, despre amenintarile primite. "De cinci zile, eu imi pazesc tot timpul spatele, de teama sa nu mi se intample ceva. Sotia mea circula numai cu taxiul, din acelasi motiv", a spus Sorin Grigorescu. El mai sustine ca nu va renunta la pozitia pe care a adoptat-o, mentinand-o si in sedinta de Consiliu Local de luni, cand se va discuta suspectul schimb de terenuri solicitat.
×
Subiecte în articol: observator grigorescu