x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul General al Municipiului Bucureşti a APROBAT eutanasierea câinilor fără stăpân

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a APROBAT eutanasierea câinilor fără stăpân

10 Sep 2013   •   11:23
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a APROBAT eutanasierea câinilor fără stăpân
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat o hotărâre care prevede că toţi maidanezii strânşi de pe străzile Bucureştiului şi neadoptaţi în şapte zile vor fi eutanasiaţi. Hotărârea a fost votată pe 6 septembrie, în aceeaşi şedinţă în care s-a votat organizarea referendumului pentru eutanasierea câinilor fără stăpân.

Potrivit hotărârii adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi începând cu data de 13 septembrie.

Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţei în care s-a votat organizarea referendumului cu privire la eutanasierea câinilor maidanezi, potrivit RTV. Ea a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor USL, întrucât consilierii PDL au ieşit din camera de şedinţă, iar cei de la PPDD s-au abţinut.

Această hotărâre prevede ca maidanezii prinşi pe străzile Capitalei, care nu vor fi revendicaţi sau adoptaţi în şapte zile de la aducerea lor în adăpost, să fie eutanasiaţi.

Hotărârea 236 din 6 septembrie 2013:


"Art.1 Câinii fără stăpân vor fi cazaţi în adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor o perioadă de şapte zile.

Art.2 După expirarea termenului prevăzut la articolul 1, câinii care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi, vor fi eutanasiaţi, conform legislaţiei în vigoare.

Art.3 Orice alte prevederi contrare prezentei hotărâri se abrogă.

Art.4 Direcţiile din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General al Municipiului Bucureşti şi Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor vor aduce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri"

Articolele 1 şi 2 din hotărârea adoptată în 6 septembrie sunt extrase dintr-o lege aflată în vigoare.


×