x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa Tv - prima victimă media a crizei mondiale

Constanţa Tv - prima victimă media a crizei mondiale

26 Apr 2009   •   00:00

Canalul de televiziune Constanţa TV (CTV) şi-a încetat emisia, joi dimineaţă, la mai puţin de un an de zile de la prima emisiune transmisă în eter, din studiourile moderne amenajate la etajul 13 al Hotelului Parc din Mamaia.



Potrivit lui Constantin Matei, preşedintele Consiliului de administraţie al societăţii, care deţine postul de televiziune constănţean, firma se află în imposibilitate de plăţi, şi în ultimele luni a acumulat datorii către angajaţi şi furnizori de aproape un milion de euro.

Surse din cadrul corpului redacţional au declarat pentru AGERPRES că restanţele salariale, din ultimele trei luni, se ridică la aproape 300.000 de euro, fapt ce i-a determinat pe redactori, realizatori şi tehnicieni să acţioneze pe cale sindicală pentru a-şi recupera drepturile băneşti.

La rândul său, Gheorghe Dragomir, unul dintre acţionarii CTV, a declarat că preşedintele Consiliului de administraţie a fost împuternicit de către Adunarea generală să găsească o soluţie urgentă pentru ieşirea din criză. "Am vrut să creăm o alternativă, prin acest post de televiziune, care să asigure echilibru pe piaţa media locală, dominată de trustul Telegraf - TV Neptun, dar după cum se vede am eşuat financiar în acest demers. În principiu, noi ne-am dat acordul scris pentru cesionarea acţiunilor către firma "Grup Servicii Petroliere", care va prelua societatea cu toate obligaţiile de plată, dar a mai rămas unul dintre acţionari să semneze documentul, pentru ca tranzacţia să fie încheiată", a declarat Dragomir.

În ultimele luni şi cel mai important post de televiziune local, TV Neptun, a operat restructurări de personal, dar grila de programe, programul de emisie şi producţiile interne de emisiuni nu au fost reduse.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: observator