x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Control la IPJ Dolj - MAI arunca pisica la Parchet

Control la IPJ Dolj - MAI arunca pisica la Parchet

04 Noi 2004   •   00:00

"Basma curata!". Aceasta este concluzia Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) in cazul chestorului Constantin Codita si cel al comisarului-sef Ilie Vilau, sef, respectiv adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

CRISTIAN VASILCOIU

Cei doi ofiteri de prim-rang au intrat in atentia Corpului de Control al MAI imediat dupa arestarea magnatului craiovean Genica Boerica, atunci cand presa a scos la iveala "stransele relatii" dintre ei. "Materialul de verificare va fi inaintat cu propuneri legale corespunzatoare Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor. Media a facut publice mai multe "anonime" in care chestorul Codita si comisarul-sef Vilau erau acuzati de tergiversarea celor sase dosare penale pe care Genica Boerica le-a avut, in ultimii ani, la IPJ Dolj. In pofida acestor aspecte, Corpul de Control al MAI a remis ieri un Comunicat (nr. 1.436/2004) in care se mentioneaza sec: "Nu au rezultat si nu au fost stabilite aspecte de interventie din partea conducerii inspectoratului pentru influentarea sau tergiversarea cercetarilor in cauzele privitoare la Genica Boerica".

Cu doua saptamani in urma, secretarul de stat Zaharia Toma, prim-adjunctul ministrului Administratiei si Internelor, a declarat intr-o conferinta de presa ca o echipa a Corpului de Control al ministrului a fost trimisa la Craiova pentru a-l verifica pe seful IPJ Dolj, chestorul Constantin Codita, banuit ca ar fi avut legaturi cu omul de afaceri Genica Boerica.

×
Subiecte în articol: observator