x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copiii din Centrul "Obreja" isi cer jucariile

Copiii din Centrul "Obreja" isi cer jucariile

12 Feb 2004   •   00:00

Directorul Directiei Generale pentru Protectia si Drepturile Copilului Alba, Lenica Bucur, a primit recent o scrisoare din partea copiilor din Centrul de plasament "Obreja".

Acestia ii readuc aminte directoarei ca le-a vizitat candva centrul si ca ei au avut cateva rugaminti, pe care ea le-a ascultat. Ce vor copiii? Pe scurt, sa aiba acces la computerele din magazie, sa nu mai fie injurati, sa manance mai bine, sa fie lasati sa se joace duminica...
Copiii repeta deci rugamintile lor din cauza ca, de la vizita directorului la Centrul de plasament "Obreja", nu s-a schimbat nimic in bine.

O scrisoare ce nu trebuie pierduta

Redam, in continuare, un fragment din scrisoarea copiilor de la "Obreja":
"Doamna director Lenica Bucur,
In urma unor discutii purtate cu dumneavoastra in timpul vizitei in Centrul de plasament "Obreja", copiii si-au exprimat urmatoarele doleante: Dorim sa avem o sala cu cele necesare organizarii de activitati in timpul liber (calculatoare, care stim ca exista, dar la care noi nu avem acces, jocuri pe calculator, masa de tenis, jucarii pentru cei mici). Pentru zilele frumoase si calduroase de sambata si duminica sa se elibereze din magazie bicicletele, rolele, mingile de fotbal si paletele. Fetele mai mari ar dori sa li se dea masina de cusut care a fost donata anume pentru noi. Dorim sa avem acces in magazia de ajutoare, bineinteles insotiti, pentru a ne alege hainele potrivite si pe placul nostru. Dorim o schimbare a meniului. Noi nu avem acces la telefon niciodata, iar cand suntem chemati de cineva, ori nu ne anunta, ori ne asculta convorbirile din biroul doamnei directoare.
Niciodata nu vorbeste cu noi despre problemele noastre, iar cand avem o problema personala si mergem la dansa in birou, tipa la noi si ne vorbeste foarte urat (nebuni, handicapati, nespalati etc.). Domnul educator Stanea Nicolae vorbeste foarte urat cu noi si ne jigneste, de multe ori ne si bate".
(Radu Benedek)

×
Subiecte în articol: observator