x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Unul din câinii care au ucis copilul de patru ani aparţine unui ONG

Unul din câinii care au ucis copilul de patru ani aparţine unui ONG

de Mediafax    |    03 Sep 2013   •   17:10
Unul din câinii care au ucis copilul de patru ani aparţine unui ONG

Unul dintre câinii care au atacat şi ucis un copil de patru ani, pe terenul unei firme din apropierea Parcului Tei, aparţine Fundaţiei Caleidoscop din Capitală, a declarat marţi coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu.

Câinele, care a fost găsit murdar de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, a spus Băncescu.

Copilul de patru ani a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind găsite sute de plăgi, a declarat medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Anchetatorii au prelevat probe de la şase câini ridicaţi luni de pe terenul din apropierea Parcului Tei din Capitală şi le vor compara cu ADN-ul copilului ucis, pentru a se stabili care dintre animale l-au muşcat, potrivit unor surse din Poliţie.

Câinii pe blana cărora se va găsi ADN care aparţine copilului de patru ani vor fi supuşi unei expertize, au precizat sursele citate.

De asemenea, de la cei şase câini vor fi luate impresiuni dentare, pe baza cărora se vor realiza mulaje, acestea urmând să fie comparate cu rănile găsite de medicii legişti pe corpul copilului de patru ani.

Sursele citate au spus că rezultatul ADN este aşteptat în cursul zilei de azi.

Cazul este instrumentat de Serviciul Criminalistic şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: copil ucis de caine caini maidanezi