x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copos vrea la judecata cu primaria din Eforie Nord

Copos vrea la judecata cu primaria din Eforie Nord

03 Sep 2004   •   00:00

Omul de afaceri George Copos vrea sa dea in judecata primaria statiunii Eforie Nord pentru a-si recupera pierderile provocate de rezilierea contractului cu TUI.

COSMIN SMOCHINA, ADRIAN MIHAI

Copos e nemultumit de faptul ca mizeria si galagia din statiune i-au alungat pe turistii germani in Bulgaria. Pana in prezent au fost depuse 15 sesizari, de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si pana la Politie, ne spune reprezentantul pentru presa al omului de afaceri. Acum se asteapta raspunsurile.

La inaugurarea Europa Yacht Club, ce a avut loc in urma cu o luna, presedintele grupului de firme Ana declara ca aceasta este ultima investitie pe care o face in turism. "Este o decizie definitiva si irevocabila", spunea atunci omul de afaceri.

PIERDERI. Omul de afaceri considera ca galagia din statiune i-a pus pe fuga pe turistii straini. "Gheorghe Copos spune ca parteneriatul dintre SC ANA HOTELS SA si compania germana TUI, cel mai mare tour-operator din Europa, a fost reziliat de partea germana cu data de 31 iulie 2004", se arata in editia electronica a ziarului Cuget Liber. Ca urmare, TUI a contramandat sejururile celor 50.000 de turisti din Europa Occidentala care erau asteptati sa soseasca la Eforie Nord. "Compania germana a motivat gestul sau prin faptul ca mediul din Eforie Nord, afectat de galagie, murdarie, dezordine, infrastructura degradata si mirosuri neplacute, este neprietenos, nu se ridica la cerintele minimale ale turistilor din Europa de Vest si, ca atare, TUI este obligata sa directioneze fluxul de turisti occidentali catre statiunile din Bulgaria", precizeaza sursa citata.

INDIGNARE. Primarul orasului Eforie Nord, Ovidiu Brailoiu, s-a aratat destul de indignat de initiativa lui Copos. "Mi se pare o aberatie. Pai, ce ar fi daca fiecare om caruia nu-i merg afacerile ar da in judecata institutiile statului? Intentia noastra este sa facem un turism de calitate pentru oameni care au posibilitati medii. Ce sa facem? Sa punem o tichie de margaritar nu se poate.

Investititia domnului Copos se preteaza mai mult de statiunile Mamaia si Neptun, nu de Eforie", a replicat Brailoiu. Actualul primar a dezvaluit si faptul ca a investit peste 12 miliarde de lei pentru a moderniza zonele in care sunt amplasate Hotelul Europa si Yachting Clubul: "Am investit peste 12-13 miliarde de lei in Bulevardul Titulescu si in jurul obiectivelor dansului. Deci Primaria i-a dat tot concursul. Aici ar trebui sa tinem cont si de faptul ca toti ceilalti investitori care au venit in Eforie si-au modernizat imprejurimile pe cont propriu".

BUCURIE. Referitor la petitiile pe care le-a facut patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti, edilul din Eforie Nord a afirmat ca in acest moment are probleme cu peste 100 de mici investitori care au facut nenumarate plangeri la Primarie acuzand numarul mare de controale. "Ne-am bucura daca George Copos nu ar mai investi in turism. In ultima perioada s-au strans peste 100 de oameni, reclamanti, care sunt asaltati de controalele comandate de dansul.

La un moment dat, aproximativ 30 de organe de control s-au dus la o unitate. In urma acestor actiuni si acesti investitori s-au decis sa faca petitii", a mai spus Brailoiu, care nu intelege de ce Copos este suparat in conditiile in care anul acesta gradul de ocupatie al statiunii a fost de 300 la suta: "De 14 ani nu a mai mers asa de bine ca in acest an. Sincer, nu inteleg ce vrea".

INVESTITII

In Eforie Nord, Ana Hotels detine din 2001 Hotelul Europa. Dupa o investitie de 20 de milioane de dolari, ce a constat in reconstructie si modernizare, hotelul a fost clasificat la patru stele si a fost preluat in contract de management de catre reteaua RIU. Si celalalt hotel din Eforie Nord al grupului, clasificat la trei stele, a fost preluat de catre RIU. Anul acesta a fost finalizata investitia "Ana Aslan HEALTH SPA" din imediata apropiere a Hotelului RIU- Europa si reprezinta cel mai mare centru de sanatate din Romania ce ofera pachete de tratament si prevenire a procesului de imbatranire pe baza conceptului dezvoltat de dr. Ana Aslan. La aceste obiective se mai adauga si un miniport pentru iaht-uri, ce a necesitat investitii de peste 2 milioane de euro.
×
Subiecte în articol: observator nord europa copos eforie eforie nord