x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coreea de Nord vrea mai mulți turiști stăini

Coreea de Nord vrea mai mulți turiști stăini

24 Apr 2015   •   19:46
Coreea de Nord vrea mai mulți turiști stăini

Nord coreeni au decis sa inființeze încă o zonă turistică, de aceasta dată în districtul Paektu, unde se află cel mai înalt munte din peninsulă, relatează Agenția Centrala de Știri a Coreei de Nord.

Adunarea Supremă a Poporului, un soi de Comitet Central, a promulgat un decret prin care o anumită zonă din districtul Mubong, capătă destinația de perimetru unde se va desfășura turism internațional.

Districtul, localizat in județul Samjiyon din provincia Ryanggang, (la granită cu China) se află la o altitudine de 1200 de metri, este foarte bine poziționat pentru constrirea de cabane si hoteluri care vor fi destinate exclusiv turiștilor străini.

În apropierea viitoarei stațiuni se află și un aeroport care va facilita accesul turiștilor în zona respectivă, se mai spune in comunicatul agentiei de știri.

Experții considera mișcarea autorităților nord coreene o dorință de a câștiga valută prin intermediul eventualilor turiști străini care vor dori sa își petreacă vacanțele pe muntele Baekdu, in condițiile în care schimburile comerciale dintre cele două Corei sunt suspendate din 2010.

În anul 2005 cele două state ajunseseră la un acord în privința promovării turismului în zona muntelui Baekdu însă nu au ajuns sa implementeze un plan in acest sens.

În Mubong va fi a doua zonă specială pentru turiștii străini amenajată în Coreea de Nord, după zona de la Muntele Kumgang unde se află o stațiune spectaculoasă care a fost construită în anul 2011.

×