x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corupţie la Bacău:Virgil Ardeleanu, prins în flagrant

Corupţie la Bacău:Virgil Ardeleanu, prins în flagrant

de Violeta Fotache    |    19 Apr 2008   •   00:00

Ofiţeri DGA şi procurori din struc­tura centrală a Direcţiei Na­ţio­nale Anticorupţie l-au prins ieri în flagrant delict de lua­re de mită chiar pe “boss‘‘-ul de la Serviciul de Permise şi Înmatricu­lă­ri Auto Bacău

Ofiţeri DGA şi procurori din struc­tura centrală a Direcţiei Na­ţio­nale Anticorupţie (DNA) l-au prins ieri în flagrant delict de lua­re de mită chiar pe “boss‘‘-ul de la Serviciul de Permise şi Înmatricu­lă­ri Auto Bacău. În jurul prînzului, în zona municipiului Oneşti, comi­sarul-şef Virgil Ardeleanu a fost surprins imediat după ce primise 2.900 de euro mită de la reprezentantul unei şcoli auto. În portbagajul maşinii au fost găsiţi alţi 40.000 de euro, despre care poliţis­tul (care a mai fost suspectat şi în 2005 de luare de mită) a spus că-i are din afaceri imobiliare. La în­chi­­derea ediţiei Ardeleanu se afla în anchetă de mai bine de opt ore. Detalii pe www.jurnalul.ro

 

În plasă, mai mult decît s-au aşteptat

Autorităţile se aşteptau să găsească asupra comisarului-şef cei 2.900 de euro pe care, atunci cînd au pregătit flagrantul, i-au inscripţionat cu substanţă florescentă : “MITå”. Bani pe care i-au descoperit în buzunarul hainelor, însă nu se aşteptau să găsească şi cei 40.000 de euro din maşină, potrivit unor surse judiciare. Oficial, nici DNA şi nici DGA nu au vrut aseară să furnizeze presei vreo informaţie.
 

ACUZAŢII MAI VECHI. În anul 2005, în calitate de comisar al poliţiei judeţene, Ardeleanu mai fusese acuzat de Asociaţia Instructorilor Auto din Bacău de luare de mită pentru eliberarea de permise auto în alb. Denunţătorii s-au adresat însă autorităţilor din Botoşani, deoarece, afirmau instructorii auto, în judeţul Bacău nimeni nu i-ar fi luat în seamă.

În februarie 2006, fostul prefect de Bacău şi actual secretar general al Guvernului Gabriel Berca, i-a cerut comisarului-şef Virgil Ardeleanu să demisioneze, după ce în prealabil îi solicitase să se autosuspende.

Ardeleanu era acuzat, împreună cu un alt comisar, de ilegalităţi la examenul de obţinere a permiselor auto. Acuzatorii ar fi fost instructorii şcolilor de şoferi. Toţi directorii şcolilor de şoferi din Bacău şi instructorii independenţi bănuiţi că ar fi semnat sesizări prin care îi acuzau pe cei doi, au fost audiaţi în iulie 2005 de grupul de control al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ei au negat însă orice amestec. Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor funcţionează în cadrul Prefecturilor.

 

 

×
Subiecte în articol: observator ardeleanu