x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COVID: Mii de zboruri anulate din cauza creșterii de cazuri

COVID: Mii de zboruri anulate din cauza creșterii de cazuri

27 Dec 2021   •   10:30
COVID: Mii de zboruri anulate din cauza creșterii de cazuri

Zeci de mii de pasageri ai companiilor aeriene au fost afectați de anularea a mii de zboruri, în condițiile în care o creștere a numărului de cazuri de Covid a dus la o penurie de personal, scrie BBC.

Mai mult de 7.500 de zboruri au fost anulate în ultimele trei zile, potrivit site-ului de monitorizare a datelor FlightAware.

Companiile aeriene chineze și americane par a fi cele mai afectate, cu noi întârzieri și anulări anunțate pentru luni.

Companiile spun că anulările se datorează faptului că echipajele companiilor aeriene au fost depistate pozitiv.

Personalul care nu a fost testat pozitiv, dar care a fost în contact cu persoanele infectate, este obligat să se autoizoleze.

Cazurile înregistrate de Covid sunt în creștere puternică în întreaga lume, în mare parte determinate de varianta Omicron.

În ciuda primelor constatări conform cărora Omicron este mai blând decât alte variante de coronavirus, oamenii de știință sunt îngrijorați de numărul mare de infecții înregistrate.

Cele mai afectate companii americane sunt Delta, United și JetBlue.

United a avertizat anterior că o creștere bruscă a cazurilor de Omicron a avut "un impact direct asupra echipajelor noastre de zbor și a celor care ne conduc operațiunile", adăugând că a contactat pasagerii afectați înainte ca aceștia să vină la aeroport.

Omicron este acum tulpina dominantă în SUA.

Cu toate acestea, cea mai afectată companie aeriană unică pare a fi China Eastern, cu peste 390 de zboruri anulate duminică.

Aeroportul din orașul Xi'an, din nordul Chinei, a raportat peste 120 de anulări de zboruri.

Mai mult de 13 milioane de persoane din Xi'an au primit recent ordinul de a rămâne acasă, în timp ce autoritățile încearcă să combată un focar de Covid în această zonă.

Aeroportul Heathrow din Londra a înregistrat peste 60 de zboruri anulate duminică.

Aproape 5,4 milioane de persoane au murit din cauza coronavirusului în întreaga lume, potrivit Johns Hopkins University. Au fost confirmate peste 279 de milioane de cazuri.

(sursa: Mediafax)

×