x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cristian Tudor Popescu, amendat cu 1.000 de lei pentru că a asociat-o pe Viorica Dăncilă cu 'pavianul cu mantie'

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 1.000 de lei pentru că a asociat-o pe Viorica Dăncilă cu 'pavianul cu mantie'

31 Ian 2018   •   15:15
Cristian Tudor Popescu, amendat cu 1.000 de lei pentru că a asociat-o pe Viorica Dăncilă cu 'pavianul cu mantie'

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei pentru că într-o emisiune televizată a făcut o asociere ce încalcă dreptul la demnitate la adresa premierului Viorica Dăncilă, căreia i-a spus 'pavianul cu mantie', iar moderatorul Cosmin Prelipceanu a fost sancţionat cu o amendă în acelaşi cuantum pentru discriminare, potrivit Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD). 

"Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 31.01.2018, a adoptat următoarea hotărâre: asocierea creată de către domnul Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Jurnalul de seară din data de 16.01.2018, pe postul de televiziune Digi 24, între doamna Viorica Dăncilă şi pavianul cu mantie, reprezintă hărţuire şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 5 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Comportamentul moderatorului emisiunii, Cosmin Prelipceanu, precum şi lipsa de reacţie a acestuia reprezintă discriminare conform art. 2 alin 4 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului", se arată într-un comunicat al CNCD. 

Potrivit sursei citate, Colegiul director a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 1.000 de lei fiecărui reclamat în parte, conform unor prevederi din O.G. nr. 137/2000. 

Totodată, în conformitate cu prevederi din acelaşi act normativ, reclamaţii vor prezenta rezumatul hotărârii în speţă în cadrul aceleiaşi emisiuni, cu începere de la ora 21,00. 

Cei prezenţi la şedinţa Colegiului director al CNCD au votat în unanimitate această hotărâre (nouă voturi). 

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor în termen legal şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ, se mai arată în comunicatul CNCD. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristian tudor popescu amendat