x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM cumpara 8 autoturisme. Seceta nu a ajuns si la varfurile justitiei!

CSM cumpara 8 autoturisme. Seceta nu a ajuns si la varfurile justitiei!

de Dan Constantin    |    04 Aug 2015   •   12:14
 CSM cumpara 8 autoturisme. Seceta nu a ajuns si la varfurile justitiei!

Consiliul Superior al Magistraturii isi schimba parcul de masini.In seceta crunta care a lovit Romania, cheltuielile bugetare curg de la robinetul Finantelor fara ca nimeni sa se gandeasca la economii .
 
Un anunt de achizitie publica precizeaza ca valoarea contractului pentru 8 autoturisme are o plaja de estimare de la 136 597 lei la 485 484 lei 9(!).Din lectura acestui anunt rezulta ca sunt doua loturi de masini, probabil doua tipuri. Unele pentru sefi si altele pentru sefuti.

Nu ne ajuta sa patrundem in transparenta opaca a achizitiei anuntate nici garantia de participare stabilita la 1741,94 lei ,lot 1 si de 7967,74 lei, lot 2. Daca tinem cont de prevederile legale pentru garantia de participare, de 2 la suta din valoarea contractului, deducem ca pretul total al masinilor procurate de CSM bate spre 485 450 lei. Adaugand si TVA, achizitia ajunge la 600 000 de lei.
Rezulta ca pretul mediu ar fi de 17 ooo de euro.

Cand vom vedea masinile noi in parcarea de la CSM vom sti daca estimarile noastre au fost corecte. Sase masini Duster si doua suv-uri mai scumpicele se pot incadra in banii alocati tinuti insa la secret.

Dupa tipurile de masini aflam si discounturile pe care dealerii le acorda pentru cei care asigura si vegheaza la independenta Justitiei .
Pe seceta, char daca nu ploua, tot mai pica! 

×