x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM sesizează CNA şi Inspecţia Judiciară în legătură cu cele mai recente declaraţii ale lui Traian Băsescu

CSM sesizează CNA şi Inspecţia Judiciară în legătură cu cele mai recente declaraţii ale lui Traian Băsescu

de Dragoş Tănase    |    30 Apr 2015   •   16:14
CSM sesizează CNA şi Inspecţia Judiciară în legătură cu cele mai recente declaraţii ale lui Traian Băsescu

Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, joi, Inspecţia Judiciară (IJ) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la ultimele declaraţii ale fostului preşedinte Traian Băsescu făcute într-o emisiune difuzată la un post TV.

Potrivit unui comunicat al CSM transmis joi AGERPRES, conducerea Consiliului a sesizat CNA cu privire la posibila încălcare de către postul TV respectiv a prevederilor Deciziei-cadru nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

"Ca urmare a mesajelor publice lansate de domnul Traian Băsescu, fost preşedinte al României, în cadrul emisiunii 'Ultimul Cuvânt', difuzată de postul de televiziune B1 Tv cu începere de la orele 22.00, în data de 29 aprilie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări pentru a se stabili dacă prin acestea s-a adus atingere independenței justiției, cu consecința subminării autorității acesteia", se arată în comunicatul CSM.

×
Subiecte în articol: CSM cna traian basescu inspectia judiciara