x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CSM - Suspans in cazul Florica Bejinariu

CSM - Suspans in cazul Florica Bejinariu

de Violeta Fotache    |    06 Sep 2006   •   00:00

Cazul judecatoarei Florica Bejinariu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), nu a fost inca transat in sedinta CSM.

Cazul judecatoarei Florica Bejinariu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), nu a fost inca transat in sedinta CSM.

Ieri, inainte de a intra in plenul Consiliului, ministrul Justitiei, Monica Macovei, eticheta drept "jalnica" atitudinea judecatoarei de a refuza sa demisioneze. "Astept ca CSM sa ia masuri!", a spus Monica Macovei, reamintind ca a atacat la instanta de judecata ultimul verdict dat de CNSAS in acest caz, ca fiind ilegala, nemotivata si pronuntata de "jumatate dintre membrii CNSAS, nu de majoritatea acestora".

CSM a suspendat pronuntarea vreunui verdict, pana cand Curtea de Apel Bucuresti va solutiona plangerea ministrului Justitiei.
Totodata, membrii Consiliului au stabilit, cu majoritate de voturi, ca asociatiile care au solicitat demisia judecatoarei Florica Bejinariu nu aveau competenta legala sa faca un astfel de demers. In cadrul discutiilor, procurorul Liviu Dascalescu a subliniat ca, potrivit legii, numai presedintele CSM, vicepresedintele sau o treime dintre membrii Consiliului pot cere declansarea revocarii din functie a unui membru al CSM. In cazul Bejinariu, judecator al Tribunalului Mehedinti si membru ales in CSM, cererile de "demitere", "demisie" sau "revocare" au fost facute de Asociatia Magistratilor din Romania (AMR), Sojust si o asociatie a revolutionarilor din Brasov.

×
Subiecte în articol: observator