x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Culita Tarata, in premiera la PNA

Culita Tarata, in premiera la PNA

14 Feb 2004   •   00:00

Deputatul PSD Culita Tarata a facut ieri o surpriza procurorilor anticoruptie care il cerceteaza pentru luare de mita si alte fapte penale in legatura cu Insula Mare a Brailei: a venit la ancheta.

Cu cateva zile inainte, deputatul insusi amanase intrevederea pentru o alta data, sub pretextul ca se afla "intr-o delegatie in Brazilia".
Dupa ce l-au asteptat totusi dimineata, procurorii au transmis reprezentantilor mass-media ca omul n-a venit pentru a doua oara la PNA si daca nu vine nici luni, a treia data fixata de procurori, va fi saltat cu mandat de aducere.
In numai doua ore de la transmiterea comunicatului, Culita Tarata si-a facut aparitia la Parchet. Ar fi interesant sa stim cum a reusit deputatul sa traverseze Oceanul Atlantic si doua continente atat de repede. Sa-l fi speriat oare atat de tare primejdia aducerii lui cu Politia sau pur si simplu "delegatia in Brazilia" a fost o inventie.
Dupa audieri, Culita Tarata a plecat pe furis de la PNA, cerandu-le procurorilor sa-i protejeze imaginea si sa nu-l dea pe mana presei. Cercetarile prealabile vor continua luni.

SPAGA. Procurorii PNA de la Serviciul Anchete Speciale l-au audiat ieri pe Culita Tarata timp de cinci ore in legatura cu acuzatiile de coruptie pe care i le-au adus doi oameni de afaceri, Gheorghe Strungariu si Fernando Enciu. Strungariu sustine ca acum trei ani i-ar fi dat deputatului 500.000 de dolari spaga pentru a fi si el trecut in contractul de arenda privind Insula Mare a Brailei. Potrivit omului de afaceri, Tarata i-ar fi promis in schimbul banilor ca va interveni la Administratia Domeniilor Statului si la Ministerul Agriculturii, dar la incheierea contractului s-a trezit si cu banii luati si fara contract. Deputatul primise arenda terenurilor agricole numai pentru firma sa, TCE Trei Brazi.

INFLUENTA DE DEPUTAT. A doua plangere a venit in noiembrie 2003 de la directorul firmei Reen Import/ Export, Fernando Enciu, cel care avusese in administrare Insula Mare a Brailei inaintea lui Culita Tarata.
El sustine ca a pierdut contractele pe care le avea din cauza influentelor pe care le-a exercitat deputatul la institutiile abilitate. In 2001, Enciu a pierdut terenurile agricole in favoarea firmei lui Tarata, desi contractele lui nu erau inca reziliate.
MIRUNA PASA

×
Subiecte în articol: observator tarata culita tarata