x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum a comentat BLAGA rechizitoriul lui VÂLCOV

Cum a comentat BLAGA rechizitoriul lui VÂLCOV

22 Mai 2015   •   11:05
Cum a comentat BLAGA rechizitoriul lui VÂLCOV
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Copreşedintele liberalilor Vasile Blaga a respins din nou, vineri, informaţiile apărute în rechizitoriul din dosarul lui Darius Vâlcov, susţinând că acesta, probabil, "vrea să scape ca şi alţii de pedeapsă sau de o parte" din ea.

"Nu i-am cerut domnului Vâlcov şi nimănui, aşa cum am declarat şi ieri, să acorde cuiva în ţara asta vreun contract, nici pentru firma Tehnologica, nici pentru altă firmă, nu aveam niciun motiv să-i spun lucrurile acestea. Dl Vâlcov, iniţial, ca să-şi rezolve problemele faţă de subordonaţi, probabil că a făcut astfel de declaraţii acolo. Niciodată nu am fost implicat în atribuirea unui contract vreunei firme, nu am intervenit şi nu am fost la sediul partidului ca să-i spun să-i dea vreun contract firmei Tehnologica. Probabil, vrea să scape ca şi alţii de pedeapsă sau de o parte din pedeapsă. Nu puteam în 2009 să discut cu el contractări din 2010. Eu în 2009 am fost la Ministerul Dezvoltării şi nici măcar nu era pe Ministerul Dezvoltării proiectul respectiv, era pe Mediu. (...) Dacă un singur cuvânt de acolo se adevereşte, vă daţi seama că nu mai pot să particip la astfel de şedinţe (ale conducerii PNL - n.r.)", a afirmat Blaga, înainte de şedinţa PNL, în care se discută despre programul de guvernare al liberalilor.

El a susţinut că Dan Liga şi Florian Popescu nu au venit niciodată la el să-l roage sau să-i sugereze să intervină la firma Tehnologica. "Dl Berna a spus că a discutat cu dl Liga şi Popescu. Dl Liga şi dl Popescu nu au venit niciodată la mine să mă roage sau să-mi sugereze să intervin la firma Tehnologica", a spus liderul PNL.

Blaga a declarat că afirmaţiile potrivit cărora ar fi controlat firma prin fiica sa reprezintă o absurditate. "Fiica mea nici măcar nu-l cunoaşte pe dl Berna. Nu s-au întâlnit niciodată, nu au schimbat două vorbe niciodată", a spus liderul PNL.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov le-a declarat procurorilor DNA că Vasile Blaga, copreşedinte PNL, a făcut intervenţii pentru ca firma Tehnologica Radion, administrată de Theodor Berna, să câştige contracte de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Olt. Detalii despre acest caz apar în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, prin care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

×