x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să alegi cel mai puternic OU PASCAL de ciocnit. Sârbii au aflat SECRETUL

Cum să alegi cel mai puternic OU PASCAL de ciocnit. Sârbii au aflat SECRETUL

18 Apr 2014   •   09:05
Cum să alegi cel mai puternic OU PASCAL de ciocnit. Sârbii au aflat SECRETUL

Sârbii din localitatea Mokrin (Kikinda) deţin un secret pentru a alege cel mai puternic ou pascal care va deveni 'campion' în cadrul unui concurs internaţional de ciocnit ouăle.

Dincolo de faptul că puterea oului depinde de soiul găinilor, de hrana pe care o primesc şi de iarba pe care o ciugulesc, sute de oameni vin în Mokrin să cumpere ouă de la localnicii deveniţi celebri prin concursul lor, pentru că cei mai mulţi câştigători de aici sunt.

'Tăria oului se poate testa ciocănind oul încet de dinte, dar nu de proteză dentară. Cunoscătorii spun că fiecare ou produce un anumit sunet. Apoi, depinde de tehnica de ciocnire a ouălor: se ciocneşte doar în vârf, prin lovituri fine, repetate. Niciodată nu ciocnim ouăle puternic ca să le spargem dintr-o singură lovitură. Cine procedează altfel este descalificat din concurs', a detaliat, pentru Agerpres, Lazar Manoilovici, consul general al Republicii Serbia în România.

La Campionatul mondial de ciocnit ouă vopsite, care va avea loc duminică la Mokrin, lângă Kikinda, fiecare concurent se prezintă cu un singur ou. În concurs intră şi peste o mie de oameni care au auzit de faima întrecerii până departe: Brazilia, Canada, Marea Britanie, Germania, Austria şi ţările din jur.

Prin acest concurs, sârbii îşi promovează tradiţiile şi atracţiile turistice din zona de la frontiera cu judeţul Timiş.

Juriul Campionatului de ciocnit ouă desemnează un singur câştigător, care va primi o diplomă şi premii oferite de sponsori.

Românii care doresc să participe la concurs pot trece graniţa prin punctele de frontieră timişene Lunga-Nakovo şi Valcani-Vrbiţa.

×