x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cutremur în Vrancea, Magnitudine 5,6 grade. Seismul s-a resimțit și la Bucuresti și în alte orașe din țară

Cutremur în Vrancea, Magnitudine 5,6 grade. Seismul s-a resimțit și la Bucuresti și în alte orașe din țară

22 Noi 2014   •   21:17
Cutremur în Vrancea, Magnitudine 5,6 grade. Seismul s-a resimțit și la Bucuresti și în alte orașe din țară

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter s-a produs la ora 21,14 în cursul serii de sâmbătă, in regiunea Vrancea. Potrivit primelor informații, cutremurul s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri.

Inițial, Institutul Național de Fizică a Pământului (INFP) a precizat ca magnitudinea seismului a fost de 5.8.
Seismul a fost resimțit și la București și în mai multe orașe din țară - Tulcea, Roman, Iași, Galați și Brașov. Nu s-au înregistrat pagube materiale, ci doar puțină panică, înregistrată în apeluri la Ambulanță.
INFP informează că pot exista replici dar că aceastea vor fi destul de mici și nu vor fi simțite.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, fizicianul Gheorghe Mărmureanu a declarat: "Vrancea este un caz atipic, nemaiîntâlnit nicăieri în lume. Producerea acestui cutremur nu înseamnă că va avea loc un cutremur foarte puternic acum. Este bine să construim și să fim pregătiți. Următorul cutremur de mare magnitudine din Vrancea va avea loc la mare adâncime și energia sa va fi dispersată spre Moldova, Ucraina și chiar până la Moscova".

Referitor la timpul care mai rămâne până la producerea unui cutremur de mare magnitudine Gheorghe Mărmureanu a declarat Sandrei Stoicescu - "garantez că noi doi nu-l mai apucăm".

Surprinzător, până la 21,42 US Geological Survey, nu a semnalat existența unei mișcări tectonice în România.

×