x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Daily Income. Avocatul Gheorghe Piperea: Grecia a cheltuit inutil 250 de miliarde de euro din fonduri UE. Tsipras va pleca luni, indiferent de votul de la referendum

Daily Income. Avocatul Gheorghe Piperea: Grecia a cheltuit inutil 250 de miliarde de euro din fonduri UE. Tsipras va pleca luni, indiferent de votul de la referendum

03 Iul 2015   •   10:19
Daily Income. Avocatul Gheorghe Piperea: Grecia a cheltuit inutil 250 de miliarde de euro din fonduri UE. Tsipras va pleca luni, indiferent de votul de la referendum

Avocatul Gheorghe Piperea a vorbit, în ediţia de vineri a emisiunii "Daily Income", despre situaţia în care se află Grecia, explicând cum au fost cheltuiţi în mod iresponsabil banii veniţi din fondurile europene.

"Într-un mod iresponsabil, grecii au cheltuit inutil vreo 250 de miliarde de euro din fondurile europene, mai mult sau mai puţin publice. (...) Undeva sub 10 la sută din această sumă a fost efectiv folosită de Grecia pentru ceea ce trebuia să facă. Toate celelalte sume s-au dus pe restituirea unor credite cu dobânzi penalizatoare. Practic, banii s-au dus înapoi la bănci", a spus avocatul la Antena 3, arătând că cifrele au fost prezentate într-o analiză The Guardian.

Avocatul Gheorghe Piperea a subliniat că peste 120 de bănci de importanţă sistemică din Europa, inclusiv din Grecia, au trecut printr-un test de stres, în toamna anului trecut, pe care l-au trecut cu brio.

"Situaţia în care s-a ajuns ne spune că testele acelea de stres ori au fost făcute neprofesionist, ori au fost făcute de faţadă. Să ne întrebăm câte din cele 120 de bănci au de fapt aceleaşi probleme ca cele din Grecia", a completat Piperea.

Piperea şi-a exprimat convingerea că premierul Greciei va pleca luni de la şefia Guvernului, indiferent de vot, subliniind însă că asta nu va rezolva problema acestei ţări.

×