x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Curtea de Apel a suspendat procesul în care Dan Voiculescu contestă controlul judiciar

Curtea de Apel a suspendat procesul în care Dan Voiculescu contestă controlul judiciar

24 Iul 2014   •   09:08
Curtea de Apel a suspendat procesul în care Dan Voiculescu contestă controlul judiciar
UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a suspendat judecarea procesului în care Dan Voiculescu contestă controlul judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de şantaj - transmite Agerpres.

Curtea de Apel a decis joi să sesizeze Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile cu privire la o chestiune de drept, şi anume, dacă Dan Voiculescu avea dreptul să facă o contestaţie împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti din 10 iulie, instanţă care nu a fost de acord cu ridicarea controlului judiciar.

În consecinţă, procesul se suspendă până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da o soluţie în această chestiune de drept.

------------

Curtea de Apel Bucureşti ar urma să se pronunţe astăzi cu privire la cererea lui Dan Voiculescu de ridicare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul de şantaj. CAB a judecat marţi cererea preşedintelui fondator al PC de ridicare a controlului judiciar, însă a amânat pentru joi pronunţarea unei decizii.

Pe 10 iulie, Tribunalul Bucureşti i-a respins solicitarea lui Dan Voiculescu, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.

În perioada în care se află sub control judiciar, Dan Voiculescu trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească teritoriul României, altfel decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu se apropie de denunţători, de martori şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale.

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu control judiciar