x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dana Nicolaescu, primele declaraţii: Voi ridica un monument pentru Sergiu

Dana Nicolaescu, primele declaraţii: Voi ridica un monument pentru Sergiu

09 Ian 2013   •   15:38
Dana Nicolaescu, primele declaraţii: Voi ridica un monument pentru Sergiu
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES FOTO

Soţia lui Sergiu Nicolaescu susţine, într-un comunicat remis agenţiei Mediafax, că urna cu cenuşa regizorului a ajuns în posesia sa. Totodată, Dana Nicolaescu anunţă că intenţionează să ridice, până la data de 13 aprilie, un monument în memoria regizorului. În 13 aprilie, Sergiu Nicolaescu ar fi împlinit 83 de ani.

Iolanda Nicolaescu, sora cineastului, a declarat la RTV că plânge de câteva ore bune pentru că emoţionat-o foarte mult gestul Danei Nicolaescu, de a ridica un monument în memoria regizorului. Sora regizorului a mai spus că cenuşa lui Sergiu Nicolaescu va ajunge în trei locuri: o parte va fi împrăştiată în mare, o alta va fi depusă la Târgu Jiu, la cavoul familiei Nicolaescu, iar cea de-a treia parte va rămâne la Bucureşti.

Sergiu Nicolaescu a murit săptămâna trecută, pe 3 ianuarie, la Spitalul Elias din Capitală. Maestrul avea 82 de ani. Trupul regretatului cineast a fost depus la Cercul Militar Naţional, acolo unde, vineri şi sâmbătă, rudele, colegii, prietenii şi toţi cei care l-au iubit şi apreciat au putut veni pentru un ultim omagiu.

Sâmbătă, conform propriilor dorinţe exprimate încă din timpul vieţii, trupul neînsufleţit al marelui regizor a fost incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Bucureşti.


×
Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu cenusa urna monument